Convergys koopt Stream voor € 600 miljoen

Convergys koopt Stream voor € 600 miljoen
  • 30 januari 2014
  • Redactie

Convergys, leverancier van customer management oplossingen, neemt klantcontactspecialist Stream Global Services over. Met de fusie is een bedrag van meer dan € 600 miljoen gemoeid. Middels deze overname verwacht Convergys zijn globale activiteiten, met de Verenigde Staten in het bijzonder, in de outsourced customer management service industrie te kunnen vergroten en versterken.

‘Deze acquisitie is een belangrijke stap vooruit in ons plan voor strategische groei en waardecreatie’, meent Andrea Ayers, president en ceo Convergys. In zijn optiek zorgt de krachtenbundeling ervoor dat Convergys in staat is een breder aanbod van klanttransacties te bieden, op een meer kostefficiënte manier en op een grotere schaal. ‘Ons plan is te bouwen vanuit de best practices en managementteams van beide bedrijven, met als doel het leveren van superieure klantvoordelen en toegevoegde waarde voor onze opdrachtgevers en aandeelhouders plus het voorzien in nieuwe kansen voor onze werknemers’, aldus Ayers.

Na voltooiing van de transactie bestaat Convergys in totaal uit 125.000 werknemers, verspreid over 135 contactcenters in 25 landen. De Nederlandse vestiging van Stream Global Services in Amsterdam bestaat momenteel uit circa 300 fte (afhankelijk van het seizoen). Het kantoor van Convergys Customer Management Nederland staat in Utrecht.
 

comments powered by Disqus