UWV en Coníche creëren planners en trafficers

UWV en Coníche creëren planners en trafficers
  • 14 januari 2014
  • Redactie

UWV en adviesorganisatie Coníche lanceren samen een omscholingscursus waarbij werkzoekenden binnen een periode van drie maanden worden opgeleid tot planning- of trafficspecialis t binnen de klantcontactbranche. De grote vraag naar WFM-specialisten geeft hier aanleiding toe.

De eerste groep cursisten staat al op het punt de opleiding succesvol af te ronden. Binnen een paar weken zal een tweede groep werkzoekenden van start gaan. Gedurende de omscholingscursus, die gegeven wordt door ervaren Coníche-consultants, komt de positie van Workforce Management binnen de organisatie uitgebreid aan bod. Na de theoretische training van circa één maand volgen de cursisten een praktijkopleiding van twee maanden. Daarna kunnen zij direct aan de slag als Planner of Trafficer in de klantcontactbranche. Organisaties als ANWB, gemeente Amsterdam, Alliander en NS hebben zich inmiddels bereid getoond om een cursist te begeleiden.

‘Het is onze taak om mensen aan werk te helpen’, meent Niek ter Horst, manager Werkgeversdiensten Utrecht Midden bij UWV. ‘De samenwerking met Coníche zorgt ervoor dat wij ons gezamenlijk maximaal inzetten om optimaal gebruik te maken van de diversiteit en talenten van mensen, ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst, seksuele geaardheid en arbeidshandicap.’ Volgens Marco Vianen, directeur Coníche, brengt deze opleiding vraag en aanbod van werkgevers en werkzoekenden samen. ‘Als organisatie streven wij ernaar dat ons handelen een positieve impact heeft op zowel mens, milieu als samenleving en stimuleren een duurzame bijd rage van onze medewerkers, klanten en partners. Ik ben van mening dat de opleiding hier een goed voorbeeld van is’, aldus Vianen.

comments powered by Disqus