Nederlandse start-up AppMachine opent kantoor in VS

Nederlandse start-up AppMachine opent kantoor in VS
  • 20 februari 2014
  • Redactie

AppMachine, een in Nederland ontwikkeld online platform waarmee gebruikers zelf mobiele apps kunnen maken, opent een kantoor in San Francisco. De Amerikaan Joe Monastiero, mede-oprichter van appMobi en Intervideo, is aangesteld als managing director van de nieuwe Amerikaanse vestiging. ‘In deze branche ben ik niet eerder zo’n veelbelovend product tegengekomen als AppMachine’, stelt hij.

Siebrand Dijkstra, ceo van het in 2011 opgerichte AppMachine, is uiterst trots op de stap naar de Verenigde Staten. ‘Wij zien dit als dé manier om onze service op de Amerikaanse radar te krijgen.’ Monastiero en zijn nog samen te stellen team krijgen in San Francisco ondersteuning van een Amerikaanse Raad van Advies, bestaande uit ‘Silicon Valley-veteranen’ Marco ten Vaanholt en Mukul Agarwal van Boost Ventures.

Onder andere met appMobi bedacht Monastiero reeds een tool waarmee gebruikers zelf applicaties kunnen ontwikkelen (‘er zijn genoeg van dit soort platforms’), desondanks is het product van de gelijknamige Nederlandse start-up volgens hem veelbelovend. ‘Geen enkel platform haalt het niveau van AppMachine. Met de krachtige mogelijkheden en vormgeving die deze innovatie biedt, geloof ik oprecht dat wij de Amerikaanse markt gaan veroveren.’ Klik hier voor een demo.

comments powered by Disqus