Vodafone neemt hap uit backoffice

Vodafone neemt hap uit backoffice
  • 27 februari 2014
  • Redactie

‘Om de efficiëntie te vergroten’ voert Vodafone een aantal wijzigingen in haar klantenserviceorganisatie door. Op de backoffice in Maastricht vervalt 30 fte en daarnaast raken de maatregelen ook het management van deze klantenserviceafdeling (10 fte). Dat laat woordvoerder Richard Mes aan Telecommerce weten.

Op de eigen website laat de telecomprovider weten al het mogelijke te doen om gedwongen ontslagen. Hiertoe krijgt een grote groep medewerkers de keuze vrijwillig te vertrekken met een ‘aantrekkelijke regeling’. Mes: ‘Ruim 200 medewerkers krijgen zo’n aanbod. Wie hier niet op ingaat, krijgt een passende functie op de frontoffice aangeboden.’ Momenteel werken in totaal ongeveer 900 klantenservicemedewerkers bij Vodafone.


Tijdbesparing
Ook al betekent de efficiëntieslag ‘een grote hap in de backoffice’, volgens Mes komen de maatregelen niet plots uit de lucht vallen. ‘De telecommarkt verandert snel. Om de kosten binnen het budget te houden, moeten zaken dus steeds slimmer en beter worden ingericht. Dat kan deels door te automatiseren, door anders te organiseren of door te stoppen. Eerder hebben we dat ook al gedaan op de frontoffice.’ De woordvoerder legt uit dat onder meer het klachtafhandelingsproces slimmer kan en het brievenproces sneller. ‘Hier wordt veel tijd in gestoken, net als het onderzoeken van ongewenste sms’jes bijvoorbeeld. Mede in het kader van tijdwinst crediteren we die nu op voorhand.’

Vodafone heeft de voorgenomen wijzigingen aan de ondernemingsraad voorgelegd. Uiterlijk 21 maart moet er voor iedereen duidelijkheid zijn, waarna de interne veranderingen per 1 april zullen ingaan.

comments powered by Disqus