Zappos zet Insiders in voor selectie medewerkers

Zappos zet Insiders in voor selectie medewerkers
  • 28 mei 2014
  • Redactie

Om de juiste medewerkers uit het enorme sollicitantenbestand te kunnen vissen, vraagt Zappos geïnteresseerden zich aan te sluiten bij het sociale netwerk Zappos Insiders. Via dit platform kunnen zij contact leggen met Zappos-medewerkers en hun ‘passie’ bewijzen.

De schoenenretailer heeft momenteel 1.500 medewerkers in dienst en is voornemens zijn team dit jaar uit te breiden met 450 nieuwe werknemers. Het standaard sollicitatieproces is volgens Michael Bailen, hoofd Talent Acquisitie bij Zappos, ‘te traditioneel’, schrijft The Wall Street Journal. ‘We spammen sollicitanten met vacatures en zij spammen ons terug met brieven. Ik hoop dat meerdere bedrijven onze manier van aannemen zullen gaan hanteren’, verduidelijkt hij de keuze.

In plaats van vacatures op LinkedIn of vacaturesites plaatsen, kunnen de jaarlijks 31.000 sollicitanten voortaan terecht op Zappos Insiders. Op dit sociale netwerksite kunnen potentieel toekomstige collega’s met elkaar in contact komen en ‘een band opbouwen’. Recruiters delen de gebruikers hiervan in groepen in, om vervolgens aan de hand van gevoerde gesprekken op het platform de beste sollicitanten te selecteren. Deze personen krijgen een passende baan aangeboden.

comments powered by Disqus