Ministerie SZW trekt beurs voor fittere werknemers

Ministerie SZW trekt beurs voor fittere werknemers
  • 16 juli 2014
  • Redactie

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakt € 22 miljoen vrij voor projecten om werknemers gezonder en langer aan het werk te houden. In oktober start een nieuwe ESF-regeling (Europees Sociaal Fonds).

‘Deze regeling biedt bedrijven de mogelijkheid om hun mensen productief, gemotiveerd en gezond aan het werk te houden’, aldus Klijnsma, die hoopt dat met name het midden- en kleinbedrijf hier haar voordeel mee doet.

Vitaliteit
Door de stijgende pensioenleeftijd en de vergrijzende beroepsbevolking is duurzame inzetbaarheid van werknemers een urgenter thema. Steeds meer bedrijven treffen maatregelen om medewerkers langer en fit aan het werk te houden. Voor dit doeleinde kunnen bedrijven vijftig procent subsidie ontvangen, respectievelijk voor kleinschalige projecten van maximaal € 20.000. Naast een vitaliteitsinjectie komen initiatieven voor het bevorderen van de interne en externe mobiliteit, zodat werknemers aantrekkelijk kunnen blijven voor de organisatie en de arbeidsmarkt, in aanmerking. Ook is de ESF-regeling bestemd voor onderzoeken om medewerkers actief te betrekken bij de verbetering van de organisatie van het werk.

Het ministerie van SZW startte in 2012 het programma Duurzame Inzetbaarheid, waarmee zij werknemers en werkgevers wil stimuleren en ondersteunen bij het langer en gezond houden van personeel.

comments powered by Disqus