Kantooromgeving verlaten bevordert productiviteit

Kantooromgeving verlaten bevordert productiviteit
  • 19 september 2014
  • Redactie

Bedrijven die de productiviteit op een goed niveau willen houden, doen er verstandig aan werknemers te stimuleren enige tijd fysiek afstand te nemen van hun vaste werkplek. Onderzoekers van QHotels en YouGov stellen vast dat zo’n onderbreking bij ruim een derde van de ondervraagde werknemers de productiviteit bevorderde.

Vooral fulltime medewerkers ervaren dit zo. Een kwart van de parttimers geeft juist aan dat de productiviteit afneemt door zo nu en dan de werkplek te verlaten. Uit het onderzoek blijkt verder dat driekwart van de ondervraagde arbeidskrachten vindt dat een ‘onbehaaglijk gevoel’ over de werkomgeving een negatieve impact heeft op de werkoogst. De grootste ergernissen op de werkvloer zijn nutteloze vergaderingen (52%), temperatuurregeling (29%) en luide persoonlijke conversaties (26%). De ideale werkomgeving is eveneens geschetst. Zo verlangen de respondenten allereerst naar een fitnesszaal in het bedrijf (44%), gevolgd door een dakterras (33%), een massagekamer (27%) en een gameruimte (26%).
‘Bedrijven die hun medewerkers de kans bieden om gedurende een periode de normale kantooromgeving te verlaten, kunnen de relaties op de werkvloer en productiviteit gevoelig verbeteren’, bezweert Claire Rowland, directeur marketing bij QHotels, tot slot. 

comments powered by Disqus