Digitaal Hulpplein geopend voor digibeten

Digitaal Hulpplein geopend voor digibeten
  • 17 december 2014
  • Redactie

Burgers die onvoldoende digitaal vaardig zijn, kunnen terecht bij het nieuw gelanceerde Digitaal Hulpplein. Digibeten kunnen telefonisch hun vragen stellen via 0800-0234444. Ook kunnen zij op de bijbehorende website hun digitale vaardigheden testen en cursuslocaties bij hen in de buurt vinden.

Het Digitaal Hulpplein is ontwikkeld in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Het platform is bedoeld om mensen die onvoldoende digitaal vaardig zijn te helpen om zelfstandig gebruik te maken van elektronische dienstverlening van gemeenten, UWV en Belastingdienst, evenals het verhogen van hun kansen op de arbeidsmarkt en om te profiteren van ‘de sociale kanten van internet’.

Krachtenbundeling
Diverse organisaties en initiatieven zien de noodzaak voor een vangnet voor zogenoemde digibeten. Om die reden hebben ECP | Platform voor de Informatiesamenleving, Digivaardig & Digiveilig, Computerwijk, Digisterker, de Digitale Steden Agenda, hetSectorinstituut Openbare Bibliotheken, SeniorWeb, Stichting Lezen & Schrijven en de Vereniging van Openbare Bibliotheken gezamenlijk het initiatief genomen voor het Digitaal Hulpplein.

Een jaar terug maakte het onderzoek ‘Zicht op ICT-competenties’ duidelijk dat leidinggevenden onvoldoende zicht hebben op het gebrekkige niveau van digitale vaardigheden van werknemers en daarmee op het productiviteitsverlies.

comments powered by Disqus