Martijn van der Zee (KLM) vliegt uit

Martijn van der Zee (KLM) vliegt uit
  • 9 december 2014
  • Redactie

Martijn van der Zee, senior vice president E-commerce bij KLM-Air France, stapt op bij de luchtvaartmaatschappij. Dat laten anonieme bronnen binnen KLM weten aan CustomerFirst.

Van der Zee deelde zijn besluit vanmorgen mee aan de medewerkers van zijn afdeling. Voor zover bekend heeft hij nog geen nieuwe baan. De uiterst moeizame samenwerking met Frankrijk wordt genoemd als de grootste oorzaak voor het opstappen van Van der Zee.

Zowel de woordvoerders van KLM als Van der Zee waren dinsdag niet bereikbaar voor commentaar. Later meer.

Update (woensdag 10 december)
Middels een organisatiebericht op de website van KLM laat Van der Zee weten dat hij inderdaad zijn carrière buiten Air France KLM vervolgt. 'Het is voor mij een moeilijke afweging geweest. Ik heb binnen KLM veel kansen gekregen. Ik heb met een geweldig team gewerkt in KLM en mooie resultaten behaald, maar heb toch besloten dat nu het moment is om een stap buiten dit mooie bedrijf te zetten.' De luchtvaartmaatschappij respecteert zijn keuze en zegt zijn kennis en ervaring te zullen missen.

Rumoerig
Het is de laatste tijd onrustig bij de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Eind september waren er langdurige stakingen en november werd bekend dat KLM de komende vijf jaar € 700 miljoen moet bezuinigen, plus dat de productiviteit in 2015 met vier procent moet groeien. Ook moest president-directeur Camiel Eurlings het veld ruimen. De grondige reorganisatie, die volgens topman Alexandre de Junia te laat is begonnen, volgt op de slechte kwartaalcijfers die recent bekend zijn gemaakt.

comments powered by Disqus