Bereikbaar via 1 nummer via diverse devices

Bereikbaar via 1 nummer via diverse devices
  • 15 januari 2015
  • Redactie

44 procent van de ondernemers in het mkb geeft aan dat telefonische bereikbaarheid op één telefoonnummer via verschillende devices een belangrijk thema is binnen de organisatie. Opvallend, omdat ze de voorkeur geven aan e-mail om in- en extern te communiceren.

Bereikbaar zijn op één telefoonnummer via verschillende devices zoals pc, laptop, tablet en mobiel wordt gezien als de belangrijkste functionaliteit bij het realiseren van optimale telefonische bereikbaarheid. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek dat Infopact, leverancier van IP-communicatieoplossingen voor de zakelijke markt, hield onder 500 mkb-beslissers. Datzelfde onderzoek geeft aan dat de mkb´ers het e-mailkanaal het meest gebruiken om in- en extern te communiceren.
Vooral organisaties met 51 tot 100 medewerkers hebben telefonische bereikbaarheid hoog op de agenda staan. Naast bereikbaar zijn via één telefoonnummer, vindt 28 procent van de doelgroep dat hulpmiddelen zoals de beschikbaarheidweergave van collega’s van groot belang is om telefonisch bereikbaar te zijn. Slechts 16 procent verlangt naar inzicht in bereikbaarheidsstatistieken.

Gerard Bergsma, commercieel directeur van Infopact: ‘Een optimale telefonische bereikbaarheid is belangrijk voor ondernemers in alle sectoren. Elk contact met de klant is immers een kans om je organisatie te profileren of een potentiële klant over de streep te trekken. De groei van de vele manieren om in contact te komen met de klant, heeft ook geleid tot hogere klantverwachtingen. Een complete Unified Communications-oplossing biedt uitkomst voor het mkb. Functionaliteiten zoals bereikbaar zijn via één telefoonnummer op meerdere devices, beschikbaarheidweergave van collega’s en gespreksopnamen zijn hierbij direct toegankelijk. Deze oplossing is tevens als hosted- of cloudoplossing beschikbaar en daardoor financieel bereikbaar voor de mkb-doelgroep.'

comments powered by Disqus