Compliance Award voor Dijsselbloem

Compliance Award voor Dijsselbloem
  • 28 januari 2015
  • Redactie

Jeroen Dijsselbloem is sinds kort in het bezit van de Nationale Compliance Award 2014. Het Nederlands Compliance Instituut reikt de prijs, een bronzen sculptuur op een sokkel van hardsteen, op 9 februari uit aan de huidige minister van Financiën.

De jury schrijft het volgende over de minister: ‘Jeroen Dijsselbloem heeft zich persoonlijk gecommitteerd aan de algemeen gewenste cultuurverandering in de financiële sector. Hij bepleit die cultuurverandering niet alleen, hij is ook bereid gebleken zich daarvoor persoonlijk in te zetten tegen andere belangen en overtuigingen in. Hij gelooft in zijn missie, is bereid tot debat, wijkt niet bij de eerste weerstand en houdt zicht op het grote doel. Daarmee kan hij gelden als een voorbeeld voor compliance officers die binnen hun bedrijven niet zelden ook op weerstanden stuiten. Ook voor compliance officers in het veld geldt dat ze veel kunnen bereiken met het behoud van het zicht op het grotere doel en met inzet van hun hele persoonlijkheid.’ Lees hier het volledige juryrapport.

Sinds 2004 wordt de Compliance Award jaarlijks toegekend aan de persoon of instelling die zich in dat jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor het vakgebied compliance en de professionalisering van de compliancefunctie in het bijzonder. In 2013 ging de prijs naar Hans Ludo van Mierlo.

comments powered by Disqus