‘Onze klantenservice wordt overspoeld met vragen’

Klantenservice ZenSations overspoeld met vragen
  • 28 januari 2015
  • Redactie

E-sigaretten zijn vijftien keer kankerverwekkender dan gewone sigaretten, maakten onderzoekers van Portland University onlangs kenbaar in The New England Journal of Medicine. De uitkomsten geven ZenSations, de in Rosmalen gevestigde producent van e-sigaretten, op zijn zachts gezegd een nare bijsmaak.

‘Dertig procent van mijn bestellingen zijn geannuleerd. Ook wordt onze klantenservice overspoeld met vragen’, vertelt Jan-Hein van Erp van ZenSations aan Metro. In zijn optiek heerst er veel verwarring. ‘Mensen lezen alleen dat uit onderzoek blijkt dat de e-sigaret kankerverwekkend is. Maar dat de gevaarlijke stof alleen vrij kan komen als er een batterij van 5 volt wordt gebruikt en ook nog eens bij oververhitting, zo ver lezen mensen vaak niet. Het kwaad is al geschied. Ik verkoop alleen e-sigaretten met daarin een batterij van 3.7 volt, helemaal veilig volgens het onderzoek, maar toch heb ik tal van geannuleerde bestellingen.’ Ray Story van de pro-e-sigarettenorganisatie Tobacco Vapor Electronic Cigarette Association (TVECA) verdenkt de farmaceutische industrie ervan geholpen te hebben bij de wereldwijde verspreiding van de negatieve berichtgeving over de e-sigaret. ‘Deze industrie heeft er baat bij als de e-sigaret weer als medicijn bestempeld wordt, dan mogen e-sigaretten niet meer vrij verkocht worden.’

In reactie op de actuele resultaten pleit KWF Kankerbestrijding voor een vervolgonderzoek. ‘Er is nog te weinig bekend over de schadelijkheid van de e-sigaret op de lange termijn.’ KWF noemt de cijfers schokkend. ‘Helaas zetten e-sigaretfabrikanten hun product op de markt als iets 'gezonds'. Maar e-sigaretten zijn wel degelijk kankerverwekkend, dat was al langer bekend.’ Klik hier voor het rapport dat al deze ophef veroorzaakt(e).

comments powered by Disqus