Wft-vergunning voor Teleperformance

Wft-vergunning voor Teleperformance
  • 27 januari 2015
  • Redactie

Autoriteit Financiële Markten (AFM) verleent Teleperformance de Wft-vergunning. Dit stelt de klantcontactorganisatie naar eigen zeggen in staat ‘om het klantcontact in de financieële wereld in Nederland verder te professionaliseren’.

Gebruikmakend van de procesexpertise, IT-tooling, innovatie en best practices van Teleperformance, zorgt deze bevoegdheid ervoor dat klanten van het internationale outsourcebedrijf in de financiële sector (banken en verzekeraars) zich volledig op hun kernproces kunnen richten. ‘Met de door de AFM verleende Wft-vergunning is Teleperformance in Nederland een interessante partner voor die financiële instellingen die hun multichannel klantcontactstrategie willen optimaliseren, de kwaliteit willen verhogen en de kosten willen verlagen’, meent Hans Reuver, Chief Commercial Officer Teleperformance.

Integriteit
Aan het verlenen van zo’n vergunning gaat een heel proces vooraf. Te denken valt aan de aanstelling van een bestuurder met relevante werkervaring in Finance, een toetsing van de financiële draagkracht en de integriteit van bestuursleden, de beschikking over een uitvoerige procesbeschrijving en borging daarvan in de organisatie, plus het hebben van een duidelijke marktvisie. In totaal duurde de Wft-aanvraag circa acht maanden.

In Nederland zijn maar weinig klantcontactorganisaties uitgerust met een Wft-vergunning. Onder andere Webhelp behoort tot die groep.

comments powered by Disqus