Belgen gaan voor e-facturatie

Belgen gaan voor e-facturatie
  • 24 februari 2015
  • Redactie

Elektronisch factureren moet binnen vijf jaar de norm zijn in België. Dat heeft Alexander De Croo, federaal minister voor de digitale agenda, gezegd. Gerekend wordt op een gezamenlijke besparing van maar liefst € 3,37 miljard.

Actuele studieresultaten van de Federale Overheidsdienst Administratieve Vereenvoudiging tonen aan dat de kosten van een digitale factuur tussen 5 euro en 9 euro goedkoper zijn dan een papieren versie. Bij elkaar opgeteld zou een overstap voor de ondernemingen, burgers en overheid een gezamenlijke besparing van € 3,37 miljard kunnen betekenen.

In België bestaan er plannen om per 2016 de elektronische facturatie geleidelijk aan te verplichten.

Digital Minds
De Croo lanceerde eerder deze maand ‘Digital Minds’, een kroonraad van twintig mensen die België digitaal op de kaart moeten gaan zetten. In die raad zetelen onder meer Dominique Leroy (Belgacom), John Porter (Telenet), Belgische Google-baas Thierry Geerts en digitale goeroe Peter Hinssen. Aan dit collectief de taak om Belgie te helpen het voortouw te nemen in digitale ontwikkelingen en zo ook voor economische ontwikkeling en meer werkgelegenheid te zorgen.

comments powered by Disqus