Hotelgasten blij met internetblokkade

Hotelgasten blij met internetblokkade
  • 29 juni 2015
  • Redactie

Hotelgasten en een goede internetverbinding, die kunnen niet zonder elkaar zou je zeggen. Toch heeft het Brenners Park Hotel, een vijfsterrenhotel in kuuroord Baden-Baden en onderdeel van de Oetker Collection, een zilveren knop naast de bedden in de hotelkamers geplaatst die alle internetverbindingen uitschakelt. Inmiddels maakt 50 procent van de gasten gebruik van de knop.

‘Het is zoals een lichtschakelaar’, zegt Frank Marrenbach, managing director van het hotel in dagblad The Financial Times. ‘Het koperen netwerk houdt alle gsm-signalen tegen en 96 procent van alle wifi rond je kamer. Dus zelfs als je buurman nog op wifi zit, houdt ons systeem dat signaal tegen.’ Zo meldt Misset Horeca. Marrenbach vervolgt: ‘Vergelijk het met roken. In de jaren 50 vond iedereen dat normaal, overal en altijd. Vandaag staan we daar totaal anders tegenover. Hetzelfde doen we met constant op smartphones zitten. Dat is ook niet verstandig.’

Trend in luxe hotels
Volgens Marrenbach zullen binnen vijf jaar meer luxe hotels voor het uitschakelen van internetverbindingen kiezen. De Oetker Collection heeft ook luxe hotels in Parijs en Cap d’Antibes. De maximale prijs voor een kamer in deze hotels is ruim 1000 euro.

comments powered by Disqus