ING sluit kantoor in Arnhem

ING verhuist contactcenter uit Arnhem
  • 6 juli 2015
  • Redactie

ING gaat een kantoor in Arnhem eind volgend jaar sluiten. Dit raakt ongeveer 650 medewerkers. Zij zullen worden verplaatst naar andere locaties, bevestigde een woordvoerder van de bank. Naar verwachting zullen zo'n 300 contactcentermedewerkers moeten kiezen tussen meeverhuizen of een andere baan zoeken.

Met de sluiting worden vooral contactcenteractiviteiten en IT-werkzaamheden geraakt. Dit past in de grootschalige reorganisatieplannen die de bank eind vorig jaar aankondigde waarbij de komende drie jaar 1700 banen zullen verdwijnen. Toen maakte de bank al duidelijk dat de reorganisatie voornamelijk het hoofdkantoor van de consumentenbank, de administratieve afdelingen, contactcenters en IT-afdelingen raken. 

Besparing
ING wil zijn klantenservice en IT-werk efficiënter organiseren. De bank trekt 200 miljoen euro uit om het IT-systeem te versimpelen en te automatiseren. Deze ingreep moet volgens de bank leiden tot een jaarlijkse besparing van 270 miljoen euro vanaf 2018.
Met de sluiting van het kantoor in Arnhem zal een deel van het werk verhuizen naar Leeuwarden. De rest gaat naar Amsterdam en Rotterdam. Het verlaten van de vestiging betekent niet dat ING helemaal weggaat uit Arnhem. Het reguliere bankkantoor en het regiokantoor blijven in de stad gehuisvest.
 

Ramp
CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten gingen vorige week nog uit van 800 ontslagen, maar ING zegt dat daarvan geen sprake is. 'Dit is een ramp voor de lokale werkgelegenheid. Een contactcentermedewerker met een parttime baan gaat zeker niet naar Leeuwarden om daar te werken.'
De bank benadrukt dat als medewerkers niet willen of kunnen meeverhuizen, de ING ze actief zal begeleiden bij het vinden van ander werk.


 

comments powered by Disqus