JBZ introduceert winnende app

JBZ introduceert winnende app
  • 9 juli 2015
  • Redactie

Patiënten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) kunnen per direct gebruikmaken van de app ‘JBZ Zorg’. Deze behandelpadapp informeert ze over een bepaalde stap in hun behandeling, over de operatie of het onderzoek. De prijswinnende voorlichtingsapp wordt organisatiebreed ingezet en is gefinancierd door de Health 2 Business Community.

De JBZ Zorgapp bestaat uit een tijdlijn die de verschillende stappen van een operatie, onderzoek of behandeling weergeeft. Via pushnotificaties ontvangen patiënten berichten die voor ze van belang zijn. Zo krijgen ze de dag voor een operatie het bericht dat zij nuchter moeten zijn en vanaf een bepaald moment niet meer mogen eten en drinken. Na de operatie worden patiënten erop geattendeerd dat zij moeten starten met bepaalde oefeningen voor een goed herstel of krijgen zij informatie over wondverzorging.

Van staar tot borstkanker
De app wordt nu ingezet voor vier behandelingen: de staaroperatie, de operatie aan het neustussenschot, de kijkoperatie van de knie en de operatie bij borstkanker. De komende tijd zullen er meer behandelingen aan worden toegevoegd, in totaal zo'n 75. Patiënten kunnen de app ‘JBZ Zorg’ downloaden in de Google Play en App Store.

Prijswinnende app
De app is ontwikkeld door Interactive Studios, die met deze behandelpadapp de Dutch Interactive Award en de Health App Award won. De Health to Business Community Jeroen Bosch Ziekenhuis (H2BC) is opgericht in 2008 door het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch en het Bossche bedrijfsleven. Doel van de community is het stimuleren van interactieve kennisuitwisseling en ontmoeting tussen ondernemende bedrijven, medisch specialisten, managers in de zorg, en kennisinstellingen. H2BC initieert en steunt projecten die bijdragen aan innovatie in de zorg.

comments powered by Disqus