TheSmartWayOfLife.nl biedt info over Internet of Things

TheSmartWayOfLife.nl biedt info over Internet of Things
  • 30 juli 2015
  • Redactie

Conrad heeft een contentwebsite gelanceerd om consumenten en bedrijven op weg te helpen met de installatie van ‘slimme’ apparaten in huis of op kantoor. TheSmartWayOfLife.nl biedt op één platform informatie over de Internet of Things.

Het nieuwe IoT-platform is in vier landen geïntroduceerd, waaronder Nederland. Bij binnenkomst kunnen bezoekers zichzelf classificeren, door aan te geven of zij een fan zijn van kant-en-klare oplossingen, een klusser met veel verstand van elektronica, of een werknemer van een bedrijf. Nadat je voor een bepaald profiel hebt gekozen, krijgt je een overzicht van de verschillende thema’s waarin ‘slimme’ apparaten voorkomen, zoals verlichting, verwarming, babyfoon en stofzuiger. In elk thema biedt de betreffende elektronicawebshop achtergrondinformatie over hoe de producten uit de categorie gebruikt kunnen worden. Vervolgens biedt het bedrijf een lijst van mogelijke artikelen, die bezoekers op Conrad.nl in hun digitale winkelmandje kunnen leggen.

Productdemo
In een later stadium wordt het platform aangevuld met productvideo’s van leveranciers, zo laat Conrad weten. ‘TheSmartWayOfLife wordt de basis voor uiteenlopende content om de consument op weg te helpen’, schrijft het bedrijf. ‘Enkele toepassingen zijn het maken van oplossinggerichte video’s en productdemonstraties met leveranciers. We hebben inmiddels meerdere leveranciers gesproken en iedereen is enthousiast. Ook particulieren zullen op korte termijn met hun ideeën voor een smarthome terecht kunnen bij Conrad.’

Lees ook de blog van Just Gonggrijp, regiodirecteur Benelux bij storage-leverancier Tegile Systems: ‘Nooit meer in een wachtrij – Hoe het Internet of Things de klantensupport verandert’.

comments powered by Disqus