Webhelp op overnamepad

Webhelp op overnamepad
  • 1 juli 2015
  • Redactie

Webhelp zet haar ambitieuze groeibeleid voort en kondigt de overname aan van enkele ondernemingen van de Walter Services Groep en het Italiaanse OnLine, samen goed voor meer dan 80 miljoen euro omzet en 2.000 medewerkers in Europa. Momenteel worden deze overnames ter goedkeuring voorgelegd aan de mededingingsautoriteiten.

Concreet betreft het de overname uit de Walter Services Groep van de onderneming Perry & Knorr met vestigingen in Berlijn, Parchim, Flensburg en Kiel evenals de internationale Walter Services dochterondernemingen in Zwitserland, Polen, Oostenrijk en Roemenië. De klanten zijn met name grote merken zoals Nestlé, Swisscom en Austria Telecom.
En tevens de acquisitie van het Italiaanse bedrijf OnLine. OnLine, met het hoofdkantoor in Milaan, is gespecialiseerd in het outsourcen van salesprocessen voor de ICT-sector. HP, Cisco en Microsoft werken al jaren samen met OnLine. Giovanni en Pio Micieli, de twee oprichters, zullen 20% van het bedrijfskapitaal in handen houden. 

Claim
Circa 15 jaar na haar oprichting claimt de Franse Webhelp Group het Europees marktleiderschap op het gebied van customer relationship management solutions en services. De organisatie, met 58 customer relationship centers en 27.000 klantcontactexperts, verwacht een omzet van 650 miljoen euro te behalen in 2015. De komende maanden zijn meer omvangrijke overnames aangekondigd. 
Door deze overnames verkrijgt de organisatie "een significante positie in de Duitstalige markt, nummer 1 in Europa, en wordt de aanwezigheid vergroot in Duitsland, Zwitserland, Polen en Oostenrijk."
Tevens neemt Webhelp een meertalig in Praag gevestigd platform over dat klantprogramma’s uitwerkt in 36 verschillende talen en complementair is aan haar meertalige locatie in Lissabon.

Enorme ondernemersgeest
Volgens Olivier Duha en Frédéric Jousset, de twee co-voorzitters en medeoprichters, stellen deze overnames, in combinatie met een doelgericht investerings- en innovatiebeleid dat al jaren gevoerd wordt, het bedrijf in staat 'onze specialistische positie inzake customer relationshipdiensten en -oplossingen te versterken evenals in de behoeftes van onze grote internationale accounts te voorzien. Webhelp bevestigt zich als een van de leiders in de marktconsolidatie van de sector.'
De twee oprichters willen ook de grootaandeelhouder bedanken : 'Deze acties om te groeien waren alleen mogelijk dankzij de steun van onze belangrijkste aandeelhouder, het Charterhouse Investment Fund, dat sinds het verwerven van haar aandelenpositie getuigt van een enorme ondernemersgeest en intense betrokkenheid.'

comments powered by Disqus