Twitter op weg naar meer dan 140 tekens

Twitter op weg naar meer dan 140 tekens
  • 30 september 2015
  • Redactie

Een limiet van 140 tekens is niet toereikend moet Twitter gedacht hebben. Twitter schoof de beperking in tekens recent opzij in privé-chatberichten tussen gebruikers. Hierdoor is ook communicatie in langere teksten via dit kanaal mogelijk. Hoe de nieuwe functie precies werkt, maakt de organisatie nog niet duidelijk. Dat meldden bronnen binnen Twitter aan de technologiesite Recode.

Onder druk van kritische aandeelhouders zoekt Twitter naar nieuwe wegen om meer gebruikers voor het kanaal enthousiast te maken. De beperking van 140 tekens zou een verdere groei tegenhouden, zeggen critici. De limiet is momenteel nog kleiner als gebruikers links en plaatjes aan een tweet toevoegen.

Twitters interim-ceo Jack Dorsey zou voorstander zijn van de nieuwe koers, zegt een medewerker tegen Recode. Zijn taak is om Twitter voor een nog breder publiek aantrekkelijk te maken. Met 316 miljoen gebruikers werd Twitter onlangs al gepasseerd door het populairdere Instagram. Dat heeft nu 400 miljoen actieve maandelijkse gebruikers.

comments powered by Disqus