FBTO biedt klanten 'Dokter op Zak'

FBTO biedt klanten 'Dokter op Zak'
  • 7 oktober 2015
  • Redactie

FBTO-klanten hebben met de nieuwe app Dokter op Zak (video)toegang tot een medisch team. Met deze app kunnen zij rechtstreeks vragen stellen over kleine medische ongemakken, zoals oorpijn, een vreemde moedervlek, huiduitslag of hoge koorts.

Volgens de verzekeraar, dat de applicatie ontwikkelde in samenwerking met zorginnovatiebedrijf Medicinfo, is het gebruik van de app vergelijkbaar met de functionaliteit van WhatsApp. Tevens kan een videochat worden opgezet voor een beeldgesprek met een medisch deskundige van Medicinfo. ‘Dat is nieuw in Nederland’, beweert FBTO.

Gratis
Voorafgaand is onderzoek gedaan naar de behoefte aan een app als Dokter op Zak. Hieruit bleek dat consumenten, voordat ze een huisartsbezoek plannen, willen weten of het bezoek ook echt nodig is. Zo’n tussencheck per app scheelt tijd én ook onnodig zoeken op internet. Klanten met een FBTO zorgverzekering kunnen gratis gebruikmaken van deze applicatie.

Dokter op Zak is beveiligd met een persoonlijke pincode. FBTO ziet en krijgt de informatie van de appgebruiker niet. Chats worden versleuteld. Het medisch team beantwoordt vragen op werkdagen tussen 7.00 tot 23.00 uur. In het weekeinde en op feestdagen zijn de openingstijden van 9.00 tot 21.00 uur.

comments powered by Disqus