Gemeente Molenwaard finalist World Smart City Award

Gemeente Molenwaard finalist World Smart City Award
  • 16 november 2015
  • Redactie

Opnieuw krijgt de gemeente Molenwaard erkenning. The World Smart City Awards nomineerde het virtuele gemeentehuis als finalist in de categorie 'innovative idea'. Tijdens the Smart City Expo World Congress in Barcelona, op 18 november, worden de winnaars van de drie categorieën (innovatieve ideeën, steden en projecten) bekendgemaakt. In juni was de digitale dienstverlener ook al finalist bij een andere prestigieus prijzenfestival: wereldwijde Microsoft Partner Awards.

Molenwaard is de eerste Nederlandse gemeente zonder vaste locatie. Tachtig tot negentig procent van de gemeentelijke producten en diensten zijn alleen nog digitaal aan te vragen. Voor de overige zaken komen de medewerkers van Molenwaard bij de bewoners langs. Door deze nieuwe aanpak kan de gemeente burgers beter helpen en tegelijkertijd een aanzienlijke kostenbesparing realiseren.

Betrokken
Op the Smart City Expo World Congress wordt gesproken over eigentijdse projecten en technieken die gemeenten wereldwijd kunnen toepassen. Waardoor burgers en bedrijven beter betrokken kunnen worden en kosten worden teruggedrongen. Molenwaard neemt het op tegen ideeën als een smart business model voor elektrische vervoersmiddelen uit Mumbai, het Loop City Project uit Kopenhagen en Smart Metropolitan parken en stranden project uit Barcelona.

comments powered by Disqus