ICTKeurmerk compenseert slachtoffers van internetfraude

ICTKeurmerk compenseert slachtoffers van internetfraude
  • 4 november 2015
  • Redactie

ICTWaarborg heeft besloten het ICTKeurmerk nog meer inhoud te geven door consumenten die het keurmerk hebben en slachtoffer zijn van bankfraude via internet tot maximaal € 5.000 schadeloos te stellen.

Het ICTKeurmerk is een kwaliteitsoordeel voor ICT-apparatuur die voldoet aan de maximaal haalbare beveiliging met betrekking tot internetonveiligheid. Na de keuring ontvangt de consument een rapport waarin wordt omschreven welke apparatuur is gekeurd en op welke onderdelen. Dit keuringsrapport kan de consument aan de bank overleggen als wordt getwijfeld of hij wel alle voorzorgsmaatregelen heeft genomen om fraudeproblemen te voorkomen.

De toenemende vraag ‘Wat als de bank ondanks een Keurmerk-certificaat toch niet uitkeert?’ gaf voor ICTWaarborg aanleiding om deze zekerheidsstelling tot €5.000 in te voeren. Lees hier de voorwaarden.

Noot: in de komende uitgave van CustomerFirst staat een artikel van de Fraudehelpdesk in Apeldoorn over het kat- en muisspel dat zij ‘spelen’ met de almaar slimmere fraudeurs.

comments powered by Disqus