Mobile devices stuwen last-minute hotelovernachtingen

Mobile devices stuwen last-minute hotelovernachtingen
  • 13 januari 2016
  • Redactie

Boekingssite Dohop meldt dat mobile devices een grote rol spelen in het oplopen van last-minute overnachtingen. Ongeveer een derde van alle boekingen komt van een mobile device en 12,7% van alle boekingen is voor een last-minute boeking van één nacht. Opvallend vindt de boekingssite dat driekwart van alle booking services niet geoptimaliseerd is voor mobile.

Actuele cijfers van het genoemde platform tonen aan dat negentien procent van de online hotelboekingen wordt geannuleerd. Met name accommodaties in Rome, Barcelona, Milaan en Benidorm hebben te maken met veel afhakers.

Russen spannen de kroon wat betreft het aantal afmeldingen: 75 procent van de Russische reserveringen wordt geannuleerd. Meer betrouwbaar zijn de boekingen vanuit Groot-Brittannië (11,8%) en Noorwegen (12,6%), waar het annuleringspercentage op respectievelijk 11,8% en 12,6% staat. Dohop berekende verder dat de gemiddelde verblijfsduur in een hotel vier dagen is, en dat een boeking meestal zes weken van tevoren wordt gedaan. In die tijd kan de reiziger nog voldoende alternatieven vinden, waardoor annuleringen ontstaan.

comments powered by Disqus