Translink transformeert OV-chipkaart.nl

Translink transformeert OV-chipkaart.nl
  • 7 januari 2016
  • Redactie

Om sneller te kunnen inspelen op de wensen van reizigers en vervoerders heeft Translink, de organisatie achter de OV-chipkaart, de website OV-chipkaart.nl vernieuwd. Alle selfservicekanalen voor reizigers ontsluiten via één reizigersportaal, is het ideaalplaatje voor de betreffende onderneming.

IT-dienstverlener Info Support en GX Software implementeerden onlangs het cms-systeem XperienCentral bij Translink. Een belangrijk speerpunt in deze samenwerking is een agile werkwijze. Door telkens in korte tijdspannes een nieuw stukje software op te leveren, kan er snel en flexibel worden ontwikkeld. Milou van Hagen, kanaalmanager online dienstverlening bij Translink, is erg enthousiast: ‘Nu we onze site op XperienCentral hebben draaien, kunnen we heel makkelijk zelf dingen aanpassen, zonder hulp van anderen. Dat verkort onze time to market enorm.’

De reizigers plukken de vruchten van deze korte ontwikkeltijd, nu de organisatie achter de OV-chipkaart vlotter kan inspelen op klantwensen. Zo paste Translink onlangs, op basis van klantenfeedback, haar dienstverlening aan. ‘Op onze site kunnen reizigers hun reishistorie per maand uitdraaien. Dat is erg handig voor het declareren van reiskosten bij hun werkgever. Echter, via reacties op social media ontdekten we dat dit niet handig was voor zzp’ers en uitzendkrachten die hun reiskosten wékelijks willen indienen. Daarom hebben we het nu ook mogelijk gemaakt om de reishistorie per week uit te draaien’, illustreert Van Hagen.

comments powered by Disqus