JabaTalks versnelt sollicitatieprocedure

JabaTalks versnelt sollicitatieprocedure
  • 11 april 2016
  • Redactie

JabaTalks heeft, na een naar eigen zeggen succesvolle lancering in de Verenigde Staten, nu ook Europa in het vizier. Vanuit het recent geopende kantoor in Nederland wil het de markt hier vertrouwd maken met de voordelen van het automatisch afnemen van telefonische sollicitatiegesprekken.

Kort gezegd schuift JabaTalks het gesproken woord naar voren in de selectieprocedure. Met de automatische online telefonische interviewmethode wordt er volgens dit bedrijf sneller een schifting gemaakt in deze eerste stroom sollicitaties. Dit eventueel in combinatie met een CV. De betreffende audioscreentool helpt sollicitatieprocedures sneller af te handelen en daarmee dus eerder een geschikte kandidaat te vinden.

'In Amerika is het veelal een rekensom en dan is de keuze om tot gebruik van JabaTalks over te gaan snel gemaakt’, beweert directeur Michel Hooykaas. ‘Onze oplossing kan de doorlooptijd van een sollicitatieprocedure eenvoudig met dertig procent inkorten. In Nederland zijn we vaak gehecht aan onze procedures, echter wordt ook hier het vinden van talent steeds lastiger. Door nu met JabaTalks vanaf het prille begin leidend te zijn in de informatiestroom, is het makkelijk om simpel en snel de pareltjes te kunnen kiezen.’ In de video onderaan dit bericht zie je hoe het werkt.

SharkTalent
De Zwitserse startup SharkTalent lanceert intussen een videoplatform dat werkzoekende ‘talenten’ in staat stelt zichzelf te presenteren door middel van het uploaden van hun Video Pitch. Hierdoor worden zij sneller en makkelijker opgemerkt door bedrijven of klanten, aldus de aanbieder. Een speciale samenwerkingsomgeving op het platform zorgt ervoor dat alle belanghebbenden van begin tot eind betrokken zijn bij het recruitmentproces. SharkTalent kan tot 1 mei dit jaar gratis worden getest.

comments powered by Disqus