UGo: Nieuw taxiplatform in Nederland

UGo: Nieuw taxiplatform in Nederland
  • 20 april 2016
  • Redactie

De Nederlandse startup UGo lanceert een landelijk dekkend taxiplatform. Via de app of de website kunnen mensen tegen een vooraf vastgestelde prijs direct of maanden van tevoren een taxi boeken.

UGo, dat een joint venture is tussen UGo International en Transvision, wil met zijn dienst een einde maken aan het gebrek aan transparantie in de taxibranche. ‘Tegelijkertijd willen we het gemak vergroten’, vult directeur Michiel Huisman aan, die het bestaande taxinetwerk wil optimaliseren.

Maximumbedrag
Een taxi boeken kan per app, of online via de website van UGo. Er wordt een tarief per kilometer gerekend. Hoe hoog dat tarief is, hangt af van de locatie (hoe langer de rit, hoe lager het bedrag per kilometer) en het soort taxi dat wordt geboekt. Aan Dutch Cowboys laat Huisman weten dat praktijken waarbij taxi’s omrijden, ‘uitgesloten’ is. Dat is immers niet langer in het belang van het taxibedrijf. ‘Doordat we de prijs van de rit vooraf al weten, kunnen we deze ook al vooraf en via verschillende kanalen verkopen. Anders dan andere aanbieders hanteren wij daarbij een maximumtarief dat nooit wordt verhoogd als het druk is. Wij zien in de toekomst juist mogelijkheden om de aangesloten taxibedrijven kortingen te laten geven op die momenten dat ze overcapaciteit hebben.’

UGo, dat hiermee de concurrentie aangaat met Uber, heeft apps voor Android en iOS uitgebracht. Taxi’s hebben een aanrijtijd van 30 minuten. In en rond grote steden als Amsterdam, Utrecht, Haarlem, Leiden en Den Haag kan de aanrijtijd korter zijn (10 minuten). De rest van het land volgt in de komende weken. Aan het einde van de taxirit worden de kosten afgeschreven.

comments powered by Disqus