Digitale poliskluis voor verzekerden

Digitale poliskluis voor verzekerden
  • 10 mei 2016
  • Redactie

Mijnverzekeringopeenrij.nl, een online platform waar consumenten al hun particuliere verzekeringen kunnen inzien, ziet binnen afzienbare tijd het levenslicht. Als voldoende verzekeraars zich aansluiten bij dit initiatief, wordt de digitale poliskluis vermoedelijk binnen een jaar geopend voor consumenten.

Namens Stichting De Poliskluis laat programmamanager Janpieter Koning aan amweb weten dat de live gang zal worden versneld, indien haalbaar. ‘Tachtig procent van het marktvolume heeft al aangegeven mee te willen doen. We willen echter niet het risico lopen dat consumenten in het begin een beperkt deel van hun verzekeringen kunnen inzien. Die les hebben we wel geleerd van de eerste ervaringen met het pensioenregister.’ Het eerste initiatief voor de digitale poliskluis dateert al van 2009. ‘Toen was de branche er nog niet klaar voor, vooral omdat veel data nog niet goed te ontsluiten waren. Onder leiding van Peter Vogelsang is het traject in 2012 echt van grond gekomen’, blikt Koning terug.

In de eerste versie waar de verzekeraars en gevolmachtigden mee kennis gaan maken, moeten consumenten nog per verzekeraar een ‘koppelcode’ aanvragen waarmee ze binnen de poliskluis hun polissen die ze bij die verzekeraar hebben lopen kunnen inzien. ‘We kunnen geen gebruik maken van DigiD, omdat die is voorbehouden aan overheidsgerelateerde diensten. Maar we onderzoeken nog de mogelijkheid van een andere identificatietool waarmee je direct bij al je verzekeraars je gegevens kunt opvragen.’ Klik hier voor meer informatie.

comments powered by Disqus