Klanten 7-Eleven betalen met handpalmscan

Klanten 7-Eleven betalen met handpalmscan
  • 6 juni 2017
  • Redactie

Gemakswinkelketen 7-Eleven heeft in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel een winkel geopend waar klanten kunnen betalen door hun handpalm te scannen. In de onbemande winkel zijn contant geld en betaalkaarten niet meer te gebruiken.

De winkel is te vinden in een wolkenkrabber waar ook het hoofdkantoor van de Koreaanse tak van 7-Eleven is gevestigd. Tijdens de proefperiode, die tot eind juli loopt, kunnen medewerkers met een pasje gebruik maken van het filiaal. Naar verwachting is de winkel hierna voor het grote publiek toegankelijk. Ook zijn er plannen om een tweede winkel met handpalmscanners te openen.

360 graden-scan
Klanten maken bij hun eerste bezoek bezoek een account aan, waarbij ze hun handpalm scannen. Hierbij worden onder meer grootte, kleur en vorm geregistreerd. Bij elk volgend bezoek kunnen ze met een scan de winkel betreden. De gekozen producten worden door een 360 graden-scan gelezen, waarna een automatische incasso volgt. Bij het uitchecken wordt nogmaals de handpalm gescand.

De handpalmscan is naar verluidt een van de veiligste identificatiemogelijkheden. Eerder deze maand werden andere biometrische beveiligingssystemen, op basis van stemherkenning en oogscans, gehackt.

comments powered by Disqus