Lucien Engelen last 'pauze' in

Lucien Engelen last 'pauze' in
  • 3 juli 2017
  • Redactie

Lucien Engelen neemt de komende maanden een sabbatical op als directeur van het REshape Center for Health(care) Innovation in Nijmegen. Gedurende deze periode gaat hij zich met name toeleggen op de ontwikkeling van nieuwe stappen voor digitale zorg in de gezondheidszorg.

‘Door een combinatie van fysieke factoren en een drukke periode wil ik het even wat rustiger aan doen. Dat betekent echter niet dat ik stil ga zitten’, deelt Engelen. In zijn sabbatical gaat hij zich vooral toeleggen op het ontwikkelen van nieuwe stappen voor digitale zorg in de gezondheidszorg. ‘Ik maak me zorgen over de impact en snelheid van de digitale transformatie. Dat is wat anders dan digitalisering an sich, dus de ‘app’ en ‘portal’ voorbij. Ik wil me de komende tijd daarop richten. Hoe kunnen we ons daarop beter voorbereiden? Het gaat niet snel genoeg, terwijl de wereld om ons heen niet op ons wacht.’

De reden achter de reden
Tevens werkt Engelen aan een boek en overweegt hij een (mini) documentaire waarin de implicaties van de digitale transformatie centraal staat. ‘Innovatie heeft implicaties die we nogal eens over het hoofd zien. Wat is er voor nodig, waar gaat het over, wat doet het met de innovators? Maar ook: hoe vecht het systeem terug als een (innovatie) viruskiller, en hoe kun je daar dan weer op reageren? Iedereen heeft het bij innovatie alleen maar over succesverhalen, of over opschalen en over wat niet lukt. Maar waaróm het niet lukt, en dan de échte redenen, dat negeren we teveel’, vindt de digitale zorginnovator. De plannen die hij komende periode gaat smeden, wil hij binnen 10-15 jaar realiseren.

Bron: ICT&health

comments powered by Disqus