Qurrent bundelt krachten met Greenchoice

Qurrent bundelt krachten met Greenchoice
  • 16 augustus 2018
  • Redactie

De Rotterdamse energieleverancier Greenchoice neemt zijn branche- en stadgenoot Qurrent over. ‘Onder voorwaarde dat de Nederlandse mededingingsautoriteit ACM toestemming geeft, bundelen we vanaf 1 oktober 2018 de krachten.’

De ondernemingsraden van de twee energiebedrijven hebben al groen licht gegeven voor de samensmelting. Greenchoice wil honderd procent van de aandelen overnemen van Stichting DOEN (fonds van de Goede Doelen Loterijen), dat als initiatiefnemer achter Qurrent staat.

Pioniersfase voorbij
‘De overname past in onze groeiambitie en draagt direct bij aan onze missie om de Nederlandse lokale energietransitie te versnellen. De schaalvergroting en efficiëntie die we bewerkstelligen, zorgt voor extra slagkracht en bereik. Zo kunnen we ons op de competitieve energiemarkt op lange termijn succesvol blijven inzetten’, licht Greenchoice-directeur Evert den Boer toe. Op haar beurt geeft Anneke Sipkens, algemeen directeur van DOEN, aan dat ‘de pioniersfase is afgerond’. ‘Wij zijn blij dat door de krachtenbundeling met Greenchoice sneller en meer Nederlanders bereikt kunnen worden.’

Greenchoice is ongeveer vier keer zo groot als Qurrent. Samen hebben de twee energiemaatschappijen een half miljoen klanten.

Lees ook:
Greenchoice winnaar Technology Award bij de uitreiking van de CustomerFirst Vakprijzen in april dit jaar. Voor de rubriek Kloppend Hart bezocht CustomerFirst het contactcenter van Qurrent.

comments powered by Disqus