Topic: Customer Experience
Hoe lang mag de klant op hulp wachten?
  • 28 augustus 2015
  • Annitta Reumkens

Hoe lang mag de klant op hulp wachten?

'Er zijn nog vijf wachtenden voor u.' Naast wachtmuziekjes is dit misschien één van de vervelendste dingen die je aan de telefoon te horen kunt krijgen. Geen wonder dus dat veel klanten het wachten op hulp van een bedrijf een grote ergernis vinden. Ook ik vind het verschrikkelijk. Bij BLG Wonen doen we er alles aan om dit soort gevoelens te voorkomen. Toch hoort wachten er nou eenmaal bij. Hoe lang kun je een tevreden klant laten wachten?

Van ‘peak-end’ tot ‘first impression’
  • 05 augustus 2015
  • Beate van Dongen Crombags

Van ‘peak-end’ tot ‘first impression’

Als ik met bedrijven over customer journeys praat, komt vaak de peak-end rule naar voren. Uit psychologisch onderzoek van Kahneman e.a. blijkt namelijk dat mensen een gebeurtenis beoordelen aan de hand van twee momenten: ze kijken naar het meest intense moment (peak) en naar het eind (end). Hun totale oordeel over de klantreis is het gemiddelde van die twee momenten. Toch zijn bedrijven die een echt onderscheidende klantervaring willen neerzetten er niet met het invullen van een ‘peak’ in de klantreis en het zorg dragen voor een ‘positief einde’.

Podcast #2: Aegon
  • 28 juli 2015
  • Redactie

Podcast #2: Aegon

Hoe til je de klantbeleving in twintig landen tegelijk naar een hoger niveau? Concreet door een half miljoen klantcontacten te verbeteren in één dag. Aegon deed het. Hoe realiseer je zo’n extreme make-over? Voor zijn podcastserie 'Experts over Klantgerichtheid' bezoekt klantgerichtheidspecialist Sydney Brouwer toonaangevende spelers op het gebied van customer service en customer experience. Dit keer Rien Brus, Vice President Customer Experience bij Aegon.


Iedere woensdagmiddag op de hoogte van het laatste nieuws?

Inschrijven