Topic: HRM
To train or not to train - That's the question
  • 02 september 2014
  • Gastauteur

To train or not to train - That's the question

Of een goede klantenservicemedewerker een aangeboren talent heeft? Daarover lopen de meningen in ons vakgebied nogal uiteen. Sommige mensen denken dat zo ongeveer iedereen op te leiden is tot goede klantenservicemedewerker. Anderen vinden dat de een van nature nu eenmaal meer empathie heeft dan de ander, en dat training daar slechts een bescheiden rol in kan spelen. Het is in ieder geval goed om hierover te discussiëren met vakgenoten, als je het mij vraagt. Kijk maar eens naar alle teleurstellende resultaten die organisaties vandaag de dag boeken met hun klantenservice.

Binden & boeien: gamification
  • 02 juni 2014
  • Redactie

Binden & boeien: gamification

Een kerncompetentie voor organisaties is het vermogen zowel te kunnen binden als te kunnen boeien. Niet omdat het een garantie biedt dat de beste mensen altijd blijven, maar wel omdat dit het beste uit mensen haalt en leidt tot organisaties met de best passende mensen. Daar profiteren beide van. Inspireren, de missie van de organisatie helder uitdragen, voorbeeldgedrag tonen en verschillen tussen medewerkers erkennen. Kortom, ze binden en boeien. Welke tools zijn daarvoor voorhanden? Dit keer: gamification. Momenteel uiterst populair.

Heeft ú wel hart voor de zaak?
  • 02 september 2013
  • Redactie

Heeft ú wel hart voor de zaak?

Zonder betrokken medewerkers geen klantgerichte onderneming. Dit staat al 20 jaar als een paal boven water. Betrokken medewerkers identificeren zich met de organisatie en zijn bereid een hogere inspanning te leveren. Dit merken klanten en dat wordt vertaald in hogere loyaliteit en klantwaarde. Toch wordt medewerkerbetrokkenheid door veel ondernemingen nog onvoldoende op waarde geschat. Tijd voor een bezinning op het belang van betrokken medewerkers.


Iedere woensdagmiddag op de hoogte van het laatste nieuws?

Inschrijven