Topic: Strategie
Pygmalion Effect
  • 25 november 2016
  • Marco Houthuijzen

Pygmalion Effect

In de Griekse mythologie was Pygmalion de Cypriotische prins die besloot om vrijgezel te blijven om de doodeenvoudige reden dat vrouwen in die tijd (in zijn ogen) nogal zondig waren. Als niet onverdienstelijk beeldhouwer besloot hij in marmer zijn droomvrouw te maken: Galatea. Hij werd verliefd op haar schoonheid en overlaadde het beeld met cadeaus. Het marmer bleef koud. Tijdens een feest ter ere van de godin Aphrodite bad Pygmalion aan het altaar om een vrouw. Toen hij thuiskwam en Galatea op de mond zoende, werd het marmer warm en zacht en kwam Galatea tot leven. Anders gezegd: wat je aandacht geeft, roeit.

Dat vind ik niet kunnen
  • 11 november 2016
  • Paul Iske

Dat vind ik niet kunnen

Yield management - ook wel revenue management genoemd - koppelt op een dynamische manier prijs en aanbod aan elkaar. Is er op een bepaald moment meer (verwachte) vraag, dan stijgen de prijzen. Op zich is dit een natuurlijk verschijnsel binnen een markteconomie. Voor de aanbieder zitten er veel voordelen aan deze aanpak: door middel van business intelligence kan men de inzet van resources en de winst optimaliseren. Echter, hoe zit het met het perspectief van de klant?

Klantgericht werken doe je zo
  • 28 oktober 2016
  • Gastauteur

Klantgericht werken doe je zo

Hoe werk je klantgericht? Je weet welk doel de klant wil bereiken en maakt het hem makkelijk dat te bereiken. Of dat een verlenging van een rijbewijs is, een aankoop of een afspraak met de huisarts. De branche waarin je zit maakt voor klantgericht werken minder uit dan je denkt. Wat wél uitmaakt, is de wisselwerking tussen het jezelf en de klant makkelijk maken. Die is er als het voor alle medewerkers van een organisatie een makkie is om klanten te helpen bij het bereiken van hun doel. In zo'n organisatie is de klant voor iedereen het vertrekpunt van alles wat er gebeurt.


Iedere woensdagmiddag op de hoogte van het laatste nieuws?

Inschrijven