Infor neemt PeopleAnswers over

Infor neemt PeopleAnswers over
  • 13 januari 2014
  • Redactie

Bedrijfssoftwareleverancier Infor neemt voor een onbekend bedrag PeopleAnswers, leverancier van talentmanagementoplossingen en –analyse, over.

Met deze acquisitie biedt Infor een hcm-suite die een case biedt voor big data die gemeten kan worden. Bij een grote retailer realiseerden winkels die PeopleAnswers gebruikten bijvoorbeeld dertig procent meer verkopen en hadden zij minder verloop dan de winkels die het platform niet inzetten. De retailer standaardiseert op PeopleAnswers-software en centraliseert daarmee het wervingsproces.

Menselijk kapitaal
Het cloudgebaseerde talent science-platform van PeopleAnswers voegt analytische rigiditeit toe aan human capital management (hcm). Op basis van de analyse van 39 gedragskenmerken (ambitie, discipline, flexibiliteit, empathie, enzovoorts) van sollicitanten wordt de geschiktheid van een kandidaat bepaald. Bedrijven als Audi, Foot Locker, Hertz en Neiman Marcus zagen het verloop van personeel significant afnemen doorhet gebruik van het betreffende platform. Daarnaast verbeterde zij de klantenservice en realiseerden de bedrijven meer inkomsten doordat kandidaten grondiger en op een meer analytische wijze werden gekwalificeerd.

PeopleAnswers beheert statistische gegevens van online interviews met een maximum van jaarlijks twintig miljoen sollicitanten die uit verschillende branches en regio’s komen en verschillende functies vervullen. Op basis van de 39 prestatie-eigenschappen wordt een dna-profiel opgesteld.

comments powered by Disqus