Streep door ING-proef omtrent klantgedrag

Streep door ING-proef omtrent klantgedrag
  • 18 November 2014
  • Redactie

ING ziet dit jaar af van de proef om klanten op basis van hun betalingsgedrag commerciële aanbiedingen van bedrijven te doen. Dat meldt het FD. Voorlopig wegen de baten niet op tegen de kosten, aldus de bank.

Eerder dit jaar ontstond grote commotie in het land toen Hans Hagenaars, directeur Particulieren van ING Nederland, liet doorschemeren dat de bank het betaalgedrag van klanten ook commercieel wilde gaan inzetten. Dit luidde een brede discussie in op het speelveld van privacy. ING-directievoorzitter Nick Jue voelde zich daarop genoodzaakt in een open brief aan te geven dat de bank ‘niet duidelijk genoeg was over dit gevoelige onderwerp’. Het plan werd in de ijskast gezet en ING ging in gesprek met belanghebbende partijen.

Inmiddels heeft de bank overlegd met klanten, consumenten- en privacyorganisaties en toezichthouders over de proef. ‘De conclusie is dat er interesse bij een grote groep klanten is, maar het gaat voorlopig toch niet gebeuren’, aldus een woordvoerder van ING in de genoemde krant. ‘Het betekent een flinke investering om het technologisch uit te voeren. En daarnaast is het de vraag hoe je die voordelen aan de klant precies gaat uitvoeren en programmeren.’

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link