CEO Twitter trekt boetekleed aan

CEO Twitter trekt boetekleed aan
  • 5 februari 2015
  • Redactie

Dick Costolo, de ceo van Twitter, schaamt zich voor het feit dat twitteraars op zijn sociale netwerk ruim baan krijgen om anderen te beledigen en te kwetsen.Dat schrijft hij op een intern forum, in een bericht dat in handen is van The Verge, een Amerikaans nieuws- en mediaplatform.

Costolo beantwoordde op het forum een vraag van een medewerker over cyberpesten. 'We zijn waardeloos in het omgaan met beledigingen en trollen (mensen die anderen beledigen, red.) op het platform. Daar zijn we al jaren waardeloos in', begint Costolo zijn reactie.
'Het is geen geheim en de rest van de wereld praat er elke dag over. We verliezen belangrijke gebruiker na belangrijke gebruiker door hun dagelijkse trolproblemen niet aan te pakken. Ik schaam me eerlijk gezegd voor de slechte aanpak van dit probleem tijdens mijn tijd als ceo. Het is absurd. Er is geen excuus voor. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor het gebrek aan agressie op dit vlak. Het is enkel mijn schuld, en het is gênant. We zullen deze mensen links en rechts wegsturen en zorgen dat ze door niemand worden gehoord als ze hun belachelijke uitingen spuien. Iedereen in het bestuur weet dat dit van essentieel belang is.'

Het is op Twitter al mogelijk om accounts te blokkeren en om spam te melden. Het is voor trollen echter zeer makkelijk om steeds nieuwe en anonieme accounts te blijven maken.
 

comments powered by Disqus