Fans kweken via video

Fans kweken via video
  • 21 mei 2015
  • Redactie

Coolblue doet het, Wehkamp ook: online video’s posten om klanten te helpen. De totale klantervaring verbeteren vormt hierbij het uitgangspunt.

‘Video zetten we overal in waar we klanten kunnen helpen’, vertelt Wouter Blok, CMO van Coolblue, in het jongste magazine van Twinkle. Alle voor- en nadelen van een bepaald product worden door middel van video gedeeld door specialisten van de betreffende retailer. ‘Juist omdat zij onze klanten beter kennen en dus beter weten wat verteld moet worden, kiezen we voor deze opzet.’ Ook heeft Coolblue faq’s in videovorm. Wekelijks worden zo’n vijftig filmpjes geschoten. In totaal staan er ruim 5.000 video’s online, samen goed voor ruim 22 miljoen views.

Kleurechtheid
Wehkamp wil zijn klanten faciliteren middels video’s. ‘Van een jurkje is het belangrijk hoe het valt. Daarvoor biedt video meerwaarde. Het helpt de klant kiezen’, legt voorlichter Dirk van den Bogaart uit. In plaats van productvideo’s kiest Wehkamp bewust voor de inspiratie-insteek. ‘Wij hechten zeer aan een optimale koopervaring van onze klanten. De kleurechtheid van ons beeld is nu bijvoorbeeld al 95%. Hoe beter je het product laat zien, hoe meer tevreden de klant. En daar gaat het om.’

De uitgebreide versie van dit artikel lees je in de jongste uitgave van Twinkle. Op de hoogte blijven van al het nieuws over e-commerce? Abonneer je dan op de dagelijkse (gratis) nieuwsbrief van Twinkle.

comments powered by Disqus