Overname: Bosch ingelijfd door PCS

Overname: Bosch ingelijfd door PCS
  • 20 mei 2015
  • Redactie

Proactive Contact Support (PCS) neemt per 1 juni 2015 de klantcontactactiviteiten van Bosch Communication Center over. Voor PCS betekent dit een verdere uitbreiding van haar dienstverlening vanuit een tweede locatie, in Nijmegen. Het hoofdkantoor blijft gevestigd in Almere.

In november 2014 werd bekend dat Bosch Communication Center per 31 mei dit jaar de deuren gaat sluiten in Nijmegen. Dit besluit heeft gevolgen voor alle 110 medewerkers, werd destijds ook al duidelijk. PCS laat desgevraagd weten 'een redelijk deel van het personeel' over te nemen.

Marcel Barink wordt vestigingsdirecteur Nijmegen en lid van het managementteam binnen PCS. Hij heeft brede ervaring in de wereld van klantcontact: van het opzetten van een eigen contactcenterformule in de jaren negentig tot het vervullen van verschillende interim management- en directiefuncties. Volgens Barink is de overname van activiteiten van Bosch Communication Center zowel strategisch als tactisch een belangrijke stap vooruit voor PCS. ‘Hiermee krijgt PCS direct toegang tot nieuwe opdrachtgevers binnen de Bosch-familie, technische dienstverleners en een Duitse e-tailer. Wij breiden onze productiecapaciteit uit naar ruim 300 seats met een 24/7-dienstverlening en in een omgeving met veel hoog opgeleid arbeidspotentieel.’

Servicebehoefte
Ook Mohlad Hassan, managing director bij PCS, is erg te spreken over de nieuwe mogelijkheden die nu ontstaan. In zijn optiek past de overname van activiteiten volledig in de strategie en ontwikkeling van de klantcontact specialist. ‘Veel sectoren veranderen, onder meer door de digitalisering van de economie. Traditionele verdienmodellen staan onder druk en klanten verwachten een steeds betere service over verschillende kanalen. PCS speelt in op deze behoefte. Wij richten ons op kennisintensieve projecten en helpen onze opdrachtgevers om hun klantcontact- en backoffice-omgeving te moderniseren, nieuwe verdienmodellen te vinden en operationele processen efficiënter in te richten om kosten te verlagen.’ Onder meer voor KPN biedt de klantcontactspecialist complete BPO-oplossingen aan, waarin alle outbound-, inbound- en backoffice-activiteiten zijn geïntegreerd.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link