Fusie Staatsloterij en De Lotto nog niet rond

Fusie Staatsloterij en De Lotto nog niet rond
  • 19 augustus 2015
  • Redactie

De op handen zijnde fusie tussen Stichting Exploitatie Nederlandse Staatsloterij en Stichting Nationale Sporttotalisator vereist nader onderzoek. Dat laat Autoriteit Consument & Markt (ACM) weten. De samensmelting zou betekenen dat de twee circa 50% van de markt voor loterijen en lotto’s in handen krijgen.

Na een eerste onderzoeksronde concludeerde de toezichthouder dat er in plaats van drie spelers nog maar twee grote partijen overblijven als gevolg van deze fusie. ACM doelt dan op Goede Doelen Loterijen, dat de Postcodeloterij, de BankGiroLoterij en de Vriendenloterij aanbiedt. Stichting Exploitatie Nederlandse Staatsloterij verkoopt loten voor de Staatsloterij en het Miljoenenspel, terwijl Stichting Nationale Sporttotalisator (naast sportweddenschappen) het Lottospel, de Eurojackpot en Krasloten aanbiedt.

Consumentenkeuze
Mochten Staatsloterij en De Lotto verder willen gaan met de fusie, dan moeten ze bij ACM een vergunning aanvragen. ACM onderzoekt dan verder hoe het gesteld is met de mate van concurrentie op de markt voor loterijen en lotto's. De markt voor kansspelen is momenteel sterk in verandering met bijvoorbeeld de mogelijke legalisering van online kansspelen. Belangrijkste vraag in relatie tot deze fusie is ‘of er voor consumenten voldoende keuze overblijft in loterij- en lottospellen tegen een goede prijs en kwaliteit’.

Zolang de samensmelting niet definitief is, onthouden de betrokken contactcentermanagers zich van commentaar inzake de gevolgen voor de klantcontactstrategie.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link