Cendris behaalt Wft-vergunning

Cendris behaalt Wft-vergunning
  • 30 november 2015

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft Cendris Customer Contact een Wft-vergunning toegekend. Hiermee kan de klantcontactspecialist zijn diensten binnen de wettelijke kaders aan financiële instellingen blijven leveren.

De Wet op het financieel toezicht is bedoeld om consumenten te beschermen tegen onjuist of onvolledig financieel advies. De vergunning stelt onder meer strenge richtlijnen voor het contact met consumenten en de kwalificaties van medewerkers. Ook moet het bedrijf financieel gezond zijn en voldoen aan de voorwaarden voor integer bestuur. Freek Weijtens, director ICT & Sales bij Cendris, is trots op het positieve toetsingresultaat. ‘De vergunning van de AFM geeft ons de vereiste wettelijke toestemming om blijvend zaken te kunnen doen met onze klanten, onder wie een zorgverzekeraar.’

Opschalen
Voor het facilitair contactcenter opent de Wft-vergunning bovendien de deur naar verdere groei, aangezien banken en verzekeraars goed zijn voor ruim twintig procent van de contactcentermarkt. Cendris groeit naar eigen zeggen sterk, ook in het financiële segment. ‘We kunnen in korte tijd honderden Wft-gecertificeerde medewerkers bijschakelen’, aldus Weijtens. Volgens hem komt dat bijvoorbeeld in het vierde kwartaal van pas ‘als zorgverzekeraars veel telefoontjes krijgen van consumenten die al dan niet willen switchen van zorgverzekeraar’.

Begin dit jaar sleepte branchegenoot Teleperformance reeds een Wft-vergunning in de wacht.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link