Telenet opent innovatiecenter in Brussel

Telenet opent innovatiecenter in Brussel
  • 09 oktober 2017
  • Redactie

‘Met ons innovatiecentrum willen we ambitieus zijn en eigen innovaties naar een hoger niveau brengen maar ook externe innovatieprojecten helpen vormgeven’, licht John Porter, ceo van Telenet, de actuele stap van de triple play speler in de Belgische hoofdstad toe.

Telenet zal in het innovatiecentrum niet alleen nieuwe technologie testen rond connectiviteit, entertainment, value added services of customer experiences, maar ook partners de kans geven zelf tests uit te voeren met Telenet-technologie en een beroep te doen op de kennis van het bedrijf. De kersverse unit werkt op basis van collaborative innovation en is daarom opgevat als een plaats waar experts van de triple play speler én externe partijen gebruik kunnen maken van de meest geavanceerde vaste en mobiele breedbandtechnologie om nieuwe producten, services, apps, en prototypes te testen binnen de strategische ambities en plannen van Telenet. In een eerste fase ligt de focus van dit innovatiecentrum op de introductie en voorbereiding van 5G en Internet of Things (IoT).


5G
De opening van dit innovatiecenter is ook voor Liberty Global een belangrijke mijlpaal, stelt Balan Nair, CTO van Liberty Global (moederbedrijf Telenet, red.). ‘De uitstekende infrastructuur en het eigen mobiele netwerk van Telenet leveren de perfecte condities voor de volledige groep om producten en diensten te testen die ons naar een echte GIGA-wereld kunnen brengen. Ik ben alvast enthousiast over de mogelijkheden én de inspiratie die wij hier zullen krijgen.’ Alexander De Croo, vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking, Digitale Agenda, Telecom & Post was eveneens present bij de opening: ‘Met het nieuwe innovatiecentrum van Telenet kan Digital Belgium 5G-ervaring opdoen. Het geeft start-ups en de academische wereld een pioniersvoordeel bij de ontwikkeling van nieuwe diensten die gebruik maken van de geavanceerde 5G-mogelijkheden. Het is goed dat België een sleutelrol speelt in de ontwikkeling van 5G.’

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link