Alle ballen op de medewerkers

Alle ballen op de medewerkers
  • 16 augustus 2018
  • Redactie

Tweederde van de recent door Raet ondervraagde Nederlandse directeuren durven voorspellingen te doen over de personeelsplanning over vijf jaar. Vorig jaar durfde de helft van de organisaties niet verder vooruit te kijken dan drie jaar.

Van de ondervraagde bestuurders vindt 84% dat een strategische personeelsplanning een randvoorwaarde is voor de uitvoering van talentmanagement, stelt HR-dienstverlener Raet vast op basis van zijn jaarlijkse benchmarkonderzoek. Kennismanager Peter Kuijt licht toe: ‘Bij strategische personeelsplanning staat de mens centraal en dat is precies waarom dit een randvoorwaarde is voor talentmanagement.’

Human Resource-mogelijkheden
In 2018 staat de personeelsplanning weer als topprioriteit op de lijst voor HR-professionals. Desalniettemin geeft 33% van de directeuren aan dat de personeelsafdeling meer expertise nodig heeft op het gebied van strategische personeelsplanning, leren de actuele onderzoeksresultaten. Van de ondervraagde HR-professionals geeft 45% aan dat er momenteel te weinig aandacht naar het vasthouden van de medewerkers uitgaat. Daarbij worstelt de helft van de HR-professionals met het kortstondige karakter van de strategische personeelsplanning en de focus op de kwantiteit van medewerkers, in plaats van de kwaliteit van het personeel.

comments powered by Disqus