Toyota brengt ziekenhuis naar patiënt

Toyota brengt ziekenhuis naar patiënt
  • 10 oktober 2018
  • Redactie

Toyota begint met de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s om minder mobiele patiënten uit de brand te helpen. De autofabrikant wil bepaalde services van ziekenhuizen, zoals bloedprikken en het maken van röntgenfoto’s en scans, mobieler maken en naar de patiënt brengen.

In samenwerking met het Japanse automatiseringsbedrijf SoftBank heeft Toyota een nieuw bedrijf opgericht voor het bouwen van robotauto’s met servicedoeleinden. Onder Monet (afkorting van Mobility Network) willen de bedrijven de onderzoeksafdeling van ziekenhuizen onderbrengen in een zelfrijdende auto. Consumenten moeten minder vaak met de auto op pad hoeven: ‘En we willen mensen helpen die een beperkte toegang hebben tot mobiliteit’, aldus de kersverse directeur van Monet, Junichi Miyakawa.

Robothulp
Softbank stond dit jaar al eerder in de schijnwerpers, door het ontwikkelen van robots met servicedoeleinden. Zo zet de gemeente Leidschendam-Voorburg robot Elvie in om bezoekers van het Servicecentrum te verwelkomen en moest robot Pepper tijdens een pilot de klantbeleving van Van Haren verhogen.

comments powered by Disqus