Ziekenhuizen geven lot uit handen

Ziekenhuizen geven lot uit handen
  • 10 oktober 2018

Op de nieuwe website Ziekenhuischeck.nl kunnen patiënten ziekenhuizen met elkaar vergelijken of informeren naar welke kwaliteit een bepaald ziekenhuis levert. Bij het patiëntgerichte initiatief zijn alle 82 ziekenhuizen in Nederland aangesloten.

Doel van de website is het nemen van de volgende stap in het beschikbaar maken van informatie die van belang is voor patiënten, zegt NVZ-voorzitter Yvonne van Rooy. ‘Door kwaliteitsinformatie van ziekenhuizen op één site te kunnen bekijken en vergelijken, weten patiënten nog beter waar ze aan toe zijn.’

Raten en reviewen
Op Ziekenhuischeck.nl is het mogelijk voor patiënten om ziekenhuizen te reviewen, bijvoorbeeld om andere mogelijke patiënten op de hoogte te bregenen van onverwachte complicaties. Daarnaast zijn alle resultaten voorzien van aanvullende informatie over het verband tussen de gegeven cijfers en de zorgkwaliteit van het betreffende ziekenhuis. Ziekenhuizen kunnen zelf ook toelichtingen geven op de uitkomsten. De NVZ vermeldt daarentegen op de website dat de ziekenhuizen de onderzoeksresultaten niet kunnen beïnvloeden, aangezien de gegevens via de overheid worden aangeleverd.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link