Hybride werken schadelijk voor employee experience?

Hybride werken schadelijk voor employee experience?
  • 17 november 2021
  • Redactie

Nederlandse leidinggevenden hebben minder zicht op het welzijn van medewerkers: 6 op de 10 ervaart minder grip op de emotionele gesteldheid van medewerkers. Het op afstand zorgen voor een positieve medewerkerservaring en onderlinge betrokkenheid blijkt voor 4 op de 10 respondenten een vraagstuk.

De werk-privébalans in een hybride werkvorm is een groeiend vraagstuk voor organisaties, blijkt uit recent onderzoek van Motivaction dat in opdracht van Zilveren Kruis is uitgevoerd onder ruim 1.000 respondenten. Aanvankelijk klinken er positieve geluiden over hybride werken: het gros van de medewerkers (92%) en leidinggevenden (93%) ziet grote voordelen in het deels thuis en deels op locatie werken. De helft van de leidinggevenden (56%) zegt dat er veel vertrouwen is jegens de medewerkers in hoe men het hybride werken invult.

Kopzorgen
Desalniettemin zorgt de nieuwe manier van werken voor kopzorgen: 6 op de 10 leidinggevenden bemerkt dat er minder grip is op het welzijn van medewerkers. De helft van de ondervraagde leidinggevenden maakt zich zorgen om medewerkers die over de eigen grenzen gaan. Eenderde van de respondenten heeft moeite om medewerkers goed te ondersteunen ten tijde van de coronacrisis; een kwart van de ondervraagde leidinggevenden zegt slapeloze nachten te hebben. Meer info staat hier.

Circa een jaar geleden klonk er nog een heel ander geluid: corona zou zorgen voor meer verbondenheid op de werkvloer. Uit onderzoek dat tevens werd uitgevoerd door Motivaction (in opdracht van Intermediair en de Nationale Vacaturebank) bleek dat de crisis een saamhorigheidsgevoel creëerde.
(NvK)

comments powered by Disqus