Charanga kiest voor Nedap iD om prettige winkelervaring te garanderen

Charanga kiest voor Nedap iD om prettige winkelervaring te garanderen
  • 26 april 2022
  • Ryan Baij

Spaanse kinderkledingretailer Charanga heeft voor de implementatie van het Nedap iD Cloud-platform gekozen voor Nedap, specialst op het gebied van RFID-oplossingen. Doel is om de prettige winkelervaring te garanderen.

Het project, dat in maart 2022 van start ging, omvat alle eigen filialen, franchisevestigingen en cornerstores van El Corte Inglés in Spanje, Portugal en Italië, en wordt deze maand afgerond. Dit moet leiden tot een optimale betrouwbaarheid in de volledige supply chain.

De ambities van het merk om internationaal te groeien, hebben de besluitvorming rond RFID in een stroomversnelling gebracht. Deze technologie biedt volledig realtime inzicht in de voorraad, wat zorgt voor optimale beschikbaarheid van producten in alle kanalen.

Manuel De la Maza, CEO van Charanga: ‘Voor klanten maakt het niet uit of zij iets kopen in hun eigen winkel of bij een franchisevestiging. Voor hen is Charanga één merk, en zo moet het ook zijn. Om overal een prettige en transparante winkelervaring te kunnen bieden, hebben we in alle winkels RFID geïmplementeerd. Dit biedt de zekerheid dat we altijd en real time beschikken over nauwkeurige voorraadgegevens, zowel in onze eigen winkels, als in franchisevestigingen en cornerstores. Omdat we precies weten wat er op elk verkooppunt wordt verkocht, wordt het gemakkelijker om precies de artikelen aan te leveren die daar werkelijk nodig zijn. Zo kunnen we omnichannel-diensten als Click & Collect aanbieden en uitrollen in alle winkels van onze keten. Met andere woorden: we kunnen onze klanten beter bedienen, altijd en overal, ongeacht of ze naar een fysieke winkel komen of het digitale kanaal gebruiken.’

Sergio Gutiérrez, Business Development Manager bij Nedap: ‘We zijn blij met het vertrouwen van Charanga en kijken uit naar een gezonde samenwerking. Na de implementatie in de winkels gaan we samen onderzoeken wat de mogelijkheden zijn in het distributiecentrum en de rol die RFID kan vervullen voor diefstalpreventie.’

comments powered by Disqus