Zo wordt jouw woonkamer weer een plek om tot rust te komen

Zo wordt jouw woonkamer weer een plek om tot rust te komen
  • 23 april 2022
  • Sales BBP Media

Vroeger was niets fijner dan na het werk thuiskomen in een rustige en veilige omgeving. Nu is het in veel gevallen belangrijk dat jouw woning zélf een fijne werkplek is. Met het steeds maar toenemende aantal thuiswerkers is het van belang dat je een fijne werksfeer creëert. Zo is het aan te raden om nu en dan een likje verf aan te brengen of nieuwe meubels te kopen. Hieronder lees je meer factoren die ervoor zorgen dat thuiswerken zo goed en fijn mogelijk verloopt.

Maak een andere indeling

Om ervoor te zorgen dat jouw woonkamer weer een fijne plek wordt om in te studeren of werken, hoeft je écht niet meteen alle meubels te vervangen. Het wisselen en verplaatsen van meubelstukken doet namelijk al wonderen. Het geeft ons het gevoel dat we in een gloednieuwe kamer zijn en dat geeft nieuwe, frisse energie. Draai je bank een kwartslag, verplaats de televisie of verander de gehele opstelling. Je zult zien dat simpele toepassingen al snel kunnen zorgen voor meer rust. Een fijne bijkomstigheid: in veel gevallen zorgt een nieuwe indeling voor nieuwe en meer inspiratie.

Vervang meubelaccessoires

Soms is het herindelen van je huiskamer niet genoeg, maar ook dan hoef je absoluut geen bakken met geld uit te geven. Denk aan de kleine dingen die jouw woonkamer maken tot een plek waar je graag zit. Vervang schilderijen, zet bloempotten neer of knap een bijzettafel op. Je zult zien dat het vervangen van kleine meubelaccessoires ook een mooi effect heeft op de woonruimte. Ook praktische meubels zijn na een tijdje toe aan vervanging. Ga na of jouw bureaustoel eigenlijk nog wel fijn zit en check of de muismat eigenlijk nog wel optimaal werkt. Het klinkt simpel, maar kleine aanpassingen kunnen grote verschillen maken.

Schaf nieuwe meubelstukken aan

Heb je toch wat geld over dat je graag wilt uitgeven aan meubels? Dan is het handig om eens na te gaan welke kamermeubels er nu écht toe doen. Het kan namelijk best lastig zijn om afscheid te nemen van meubels die er al een poosje staan. Zijn je tv-meubels bijvoorbeeld nog wel van deze tijd of staat die ene oude stoel in de hoek nog mooi? Misschien heb je door de jaren heen een andere stijl ontwikkeld en ben je toe aan een splinternieuwe bank. Ook wanneer je geen zin hebt om met geld te strooien, zijn er enorm veel opties. Zo staat Marktplaats vol met tweedehands meubels die een nieuwe plek verdienen. Ook eerstehands stukken hoeven overigens niet duur te zijn. Zo staat het internet onder andere vol met goedkope fauteuils of tweezitsbanken. Ook bij deze zaken is het overigens gewoon mogelijk om hulp in te schakelen van professionals. Twijfel dus niet en maak contact met verkopers die jou gegarandeerd kunnen helpen bij het kopen van nieuwe meubels. Zo wordt jouw werkervaring zo fijn mogelijk.

Dit artikel verschijnt op initiatief van Lequal | Afbeelding: 123RF

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • Reacties
  • Link