Shopify weert webshops die consumentenregels overtreden

Shopify weert webshops die consumentenregels overtreden
  • 11 oktober 2022
  • Ryan Baij

Webshopplatform Shopify gaat webshops weren die de consumentenregels overtreden. Shopify gaat dat doen nadat Europese consumentenautoriteiten – zoals de Autoriteit Consument & Markt (ACM) – melding maken van overtredingen van webwinkels op Shopify.

Edwin van Houten, directeur Consumenten bij de ACM: 'Shopify liet de webwinkels vrij in wat er op de website stond. Ook in de standaard-modellen werd geen rekening gehouden met de voorwaarden waaraan webshops moeten voldoen, zoals het vermelden van contactgegevens van de webshop. Door de toezeggingen van Shopify worden nu duizenden webshops beter voor consumenten. Shopify gaat ook sneller reageren wanneer malafide webshops consumentenschade veroorzaken.'

Shopify, een Canadees bedrijf dat webshophouders helpt bij het maken en beheren van webshops heeft toegezegd dat het webshophouders die niet voldoen aan de consumentenregels als de Europese consumentenautoriteiten gaat weren, webwinkels gaat voorlichten over de Europese consumentenregel en gaat in de model-websites verplichte velden toevoegen voor contactgegevens van de webshop.

comments powered by Disqus