Odin bezorgt biologische boodschappen met 100% zonne-energie

Odin bezorgt biologische boodschappen met 100% zonne-energie
  • 8 november 2022
  • Kel Koenen

Een gezonde, schone en leefbare aarde. Nu en straks. Als coöperatie met idealen wil Foodcoop Odin niet alleen de beste biologische en biodynamische producten aanbieden, maar ze streven ernaar dat de hele bedrijfsvoering duurzaam en sociaal is.

Het duurzaam bezorgen van boodschappen en tegelijk voldoen aan de gewenste service zonder dat de kosten niet uit de bocht vliegen is een uitdaging. Daarnaast wordt het bezorgen steeds spannender: krappe straatjes, afgezette wegen, eenrichtingsverkeer en weinig parkeerplekken. Een fiets biedt uitkomst en met een elektrische koerierbakfiets op 100% zonne-energie is een duurzaam alternatief gevonden voor thuisbezorging in steden en dorpen zonder lawaai én zonder uitstoot van fijnstof en CO².

De SunRider biedt een vooruitstrevende oplossing voor het bezorgen van verse en gekoelde boodschappen, omdat de fiets tijdens het gebruik door zijn eigen zonnepanelen de batterij oplaadt. Op één dag kan er meer dan 100 kilometer worden afgelegd met een lading van 150 kilo, zo’n 4 à 5 bestellingen. Mocht het nodig zijn dan kan de SunRider worden opgeladen via het elektriciteitsnet, net als een reguliere e-bike. Maar zolang er daglicht is, laadt de batterij op.

Odin heeft de fiets voorzien van een afbeelding met een gehoornde koe. 'We wilden de fiets een herkenbare uitstraling geven en kozen voor een koe met hoorns, zoals het hoort in de biodynamische landbouw', vertelt Merle Koomans van den Dries van Odin. 'Daarom heet de bezorgfiets in de wandelgangen al de fiets-koe-rier.'

comments powered by Disqus